Achtergrond

Sinds 1991 werkt Nicogram Automatisering BV nauw samen met Simar Automatisering BV te Amsterdam.

Simar Automatisering brengt onder de namen KIMS en SIMS programmatuur voor de keuken- en sanitairhandel op de markt en is daarin marktleider in Nederland.

Simar Automatisering

Meer informatie over Simar Automatisering is te vinden op de volgende link:

KOMAS en de Simar pakketten

Simar levert KOMAS als financiële administratie. Daarbij is een nauwe koppeling tot stand gebracht tussen KIMS of SIMS en KOMAS, waarbij een geïntegreerd pakket is ontstaan waarmee de gehele bedrijfsvoering van de keuken- en sanitairhandel wordt gedekt.

Verkoopkant in KIMS en SIMS

De pakketeen KIMS en SIMS zijn ontwikkeld voor de keuken- dan wel de sanitairbranche. De verkooporders die daar worden geboekt leiden tot financiële gegevens die in de boekhouding moeten verwerkt. Van KIMS en SIMS worden deze gegevens automatisch in KOMAS verwerkt zodat de boekhouding wat verkopen betreft altijd up to date is.

Inkoopkant in KOMAS

Indien er goederen worden ingekocht leidt dit tot een financiële verplichting aan de leverancier.

Indien een inkoopfactuur in KOMAS wordt ingebracht kan door speciaal voor KIMS en SIMS in KOMAS ontwikkelde functionaliteit precies worden aangeven welke artikelen voor welke prijs zijn binnengekomen. Deze gegevens worden dan direct naar KIMS of SIMS doorgegeven, zodat uiteindelijk precies bekend is wat een order heeft opgeleverd.

Boekingen in KOMAS

Indien er in KOMAS bank of kasboekingen worden gedaan met betrekking tot inkoop- en verkoopfacturen dan worden deze automatisch aan KIMS dan wel SIMS gemeld.

Over KOMAS

KOMAS is al voor het eerst verschenen in 1985 met een tekstgeoriënteerde gebruikersinterface.

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de Windowsversie van KOMAS uitgebracht. Vanaf 2020 wordt de gebruikersinterface aangepast naar een modernere versie. In de loop der jaren zijn ook steeds aanpassingen en uitbreidingen gedaan om te voldoen aan de nieuwste regelgeving.
Ook wordt gewerkt aan manieren om sneller gegevens te kunnen verwerken, zoals de mogelijkheid om steeds terugkerende inkoopfacturen via de factuurrobot automatisch te laten boeken.

Nicogram hanteert het volgende Privacybeleid.

Contactgegevens

 • Telefoon:
  0184-684542 (Tijdens kantoortijden)
 • Email:
  info@nicogram.nl
 • Adres:
  Schouwstraat 24
  2957 EX Nieuw-Lekkerland
  Nederland